Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά -Συνελήφθησαν 14 άτομα για ρευματοκλοπή

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση έγινε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όπως και για την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

Κατά την ίδια ανακοίνωση, έγιναν 16 κατ’ οίκον έρευνες και συνελήφθησαν 14 άτομα, κατηγορούμενα για ρευματοκλοπή. Για το ίδιο αδίκημα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ατόμων, ενώ βεβαιώθηκαν -επιπλέον- 20 τροχονομικές παραβάσεις.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Στη διακλαδική -όπως χαρακτηρίζεται- επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, υπηρεσία που είχε την ευθύνη για την οργάνωση και το σχεδιασμό της, όπως επίσης συνάδελφοί τους από τις διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ακόμη, συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένα σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών και τεχνικοί υπάλληλοι της ΔΕΗ.