Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δήμο Βόλβης κατά της διέλευσης φορτηγών της μεταλλουργίας χρυσού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού πραγματοποίησαν το πρωί στο Ηρώο του Σταυρού, ο Δήμος Βόλβης και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου με κύριο αίτημα την άμεση διακοπή της διέλευσης φορτηγών που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία.

 

«Ήδη έχουν σημειωθεί τρία ατυχήματα και μάλιστα σε περιοχές οικολογικά ευαίσθητες. Πλήθος αυτοκινήτων βαρέως τύπου, περνούν μέσα από τον οικισμό, μεταφέροντας επικίνδυνο φορτίο. Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε έχουμε πολλούς τουρίστες», είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Σε πρόσφατη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης επαναβεβαίωσε την πλήρη αντίθεσή του στη διέλευση των φορτηγών της μεταλλουργίας του χρυσού από τους δρόμους του Δήμου, ζητώντας από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η σημερινή διαμαρτυρία ήταν συμβολική, ενώ για περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων απόφαση θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο.

 

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι κομμάτων, μεταξύ των οποίων, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.