Στη δημιουργία open mall συμφώνησαν Μπουτάρης – Φιλιππίδης

Εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον νέο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο γραφείο του δημάρχου.      

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία open mall στην πόλη. Ακόμη, συζητήθηκε η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές και συμφωνήθηκε να μην πεζοδρομείται η Λεωφόρος Νίκης κατά τις Κυριακές που η αγορά λειτουργεί.

Όσον αφορά στα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση στις απόψεις των δύο πλευρών, καθώς εκτίμησαν ότι πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της πόλης και δεν πρέπει να μετατρέπονται σε πεδίο αντιπαράθεσης και διαδηλώσεων που καταστρέφουν την εικόνα τόσο της εκθεσιακής διοργάνωσης όσο και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το κέντρο απροσπέλαστο και την πόλη αφιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες. Τόσο ο Δήμος όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος συμφώνησαν να ενώσουν τη φωνή τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος συζητήθηκε η διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και του εορταστικού διάκοσμου της πόλης. Ο Εμπορικός Σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνεννόησης με όλα τα Επιμελητήρια της πόλης, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση, η οποία να παρουσιαστεί στη συνέχεια στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Χιονίδη, υπευθύνου Επιτροπής Συλλόγου για θέματα πόλης.