Συνάντηση Στ. Θεοδωράκη με Απ. Τζιτζικώστα

«Μας ενώνει η υπόθεση ότι πιστεύουμε στην περιφέρεια, ότι πιστεύουμε ότι η καινούργια Ευρώπη έχει ανάγκη από δυνατές περιφέρειες» τόνισε κατά την επίσκεψή του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι διέκρινε «πάρα πολλά σημεία επαφής, ουσιαστικά σημεία, πίσω από τις ταμπέλες». Πρόσθεσε ότι «πρέπει το κράτος των Αθηνών να αποδυναμωθεί, να στείλει αρμοδιότητες, κονδύλια, ευθύνες βέβαια, στην περιφέρεια» και αντίστοιχα, η χώρα και οι περιφέρειες να αξιοποιήσουν τις προοπτικές που διανοίγονται στην Ευρώπη των περιφερειών.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για τα θέματα της περιφέρειας, την ανεργία, ιδιαίτερα τη νεανική και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμετώπισή της, την πορεία του ΕΣΠΑ, τις υποδομές, καθώς και για το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη και παρέπεμψε σε νέα συνάντηση στο κοντινό μέλλον για το ενδεχόμενο ανάληψης κοινών δράσεων για τα θέματα αυτά. «Να ξέρεις ότι σε παρακολουθούμε πολιτικά πολύ στενά και εσένα και τους συνεργάτες σου και την εξαιρετική δουλειά που κάνετε» του είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατέθεσε και στον περιφερειάρχη την πρότασή του να διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη ένα ευρωπαϊκό φόρουμ, όπου οι πολιτικοί που την επισκέπτονται με αφορμή τη ΔΕΘ, αντί «να λένε τους μονολόγους και τα θα» να καταθέτουν τις απόψεις τους σε ένα τραπέζι διαλόγου. «Η εποχή των ατελείωτων μονολόγων των πολιτικών έχει παρέλθει, ευτυχώς, ανεπιστρεπτί και το πολιτικό σύστημα πρέπει σύντομα να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα πραγματικότητα» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

«Να δούμε εάν μαζί και με όλους τους άλλους που πιστεύουν στο νέο, μπορούμε να αλλάξουμε μυαλά στο παλιό πολιτικό σύστημα», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μετά από σχετική ερώτηση του κ. Θεοδωράκη προς τον κ. Τζιτζικώστα για την Αμφίπολη ο περιφερειάρχης τον επιβεβαίωσε, ότι το 2012 «η τότε κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού της εποχής, δεν έδινε στην κ. Περιστέρη το βάρος που θα έπρεπε» και τότε μετά από συνάντηση μαζί της, η ΠΚΜ εκταμίευσε τα πρώτα 100.000 ευρώ για να ξεκινήσει η ανασκαφή.