Γυμναστήριο το παλιό τελωνείο

Η 97 χρονη «Αποθήκη 7» του λιμανιού της θεσσαλονίκης (πάλαι ποτέ τελωνείο) ξαναζεί.

Μετατρέπεται σε υπερσύγχρονο γυμναστήριο, με την επωνυμία «Warehouse 7», «παντρεύοντας» την πολυετή ιστορία της και τις μνήμες του παρελθόντος με το σήμερα και τις ανάγκες του.

Μάλιστα, η εταιρία που επικράτησε στον διαγωνισμό εκμίσθωσης του χώρου από την ΟΛΘ Α.Ε.
προχώρησε σε επένδυση που ξεπέρασε το 1.000.000 ευρώ, αφού, πέραν των όσων απαιτήθηκαν για τη δημιουργία του γυμναστηρίου, συνέβαλε στην αναστήλωση της αποθήκης και αποκατέστησε ένα μεγάλο τμήμα της.

Παραλία

 

Πίσω από την ιδέα για ένα γυμναστήριο που θα βρίσκεται μια ανάσα από τη θάλασσα, ανάμεσα στην 1η και τη 2η προβλήτα του λιμανιού, βρίσκεται η εταιρία Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης Α.Ε. Ο επιχειρηματίας και γυμναστής Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης μαζί με ακόμα δύο συνεταίρους του αγάπησαν και πίστεψαν το σημείο, παρά τα τεχνικά προβλήματα που συνάντησαν -η αποθήκη, που κατασκευάστηκε το 1917, είχε πολλά χρόνια να χρησιμοποιηθεί- και επένδυσαν στην προοπτική του.
Εδωσαν δε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχιτεκτονική του χώρου, ώστε να διατηρηθούν οι μνήμες του και να «δέσει» αρμονικά με τη σύγχρονη οπτική ενός γυμναστηρίου. Μάλιστα, στο «Warehouse 7», επιφάνειας 2.000 τ.μ. περίπου, θα δημιουργηθεί και ένας μουσειακός χώρος με αντικείμενα που υπήρχαν στην «Αποθήκη 7», όπως γραφομηχανές, ταμπέλες από το τελωνείο και άλλα.
Το γυμναστήριο θα είναι πλήρως έτοιμο σε 25 ημέρες περίπου, ήδη όμως έχει δοθεί σε λειτουργία ένας χώρος 1.000 τ.μ.

που βρίθει οργάνων γυμναστικής. Επιπλέον, τον Νοέμβριο θα δημιουργηθεί και χώρος spa. Το γυμναστήριο θα προσφέρει μια σειρά από προγράμματα, από yoga και pilates μέχρι zumba, crossfit και personal training, και θα είναι ανοικτό από τις 7 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

«Θέλω να πω ένα “μπράβο” στον ΟΛΘ για την απόφασή του να αξιοποιήσει τα δημόσια κτίρια στο λιμάνι. Είναι ρίσκο για εμάς, με δεδομένο ότι η μίσθωση είναι οκταετής, όμως πιστεύουμε ότι η επιλογή μας θα αποδώσει και θα μας δικαιώσει» σημειώνει ο κ.Ρουμελιώτης.

 

Πηγή: Δημοκρατία