Αξιολόγηση και επανέλεγχος: Επί ποδός πολέμου οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αποφασισμένοι να μπλοκάρουν τη διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων αλλά και την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χθες το πρωί πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

 

Casus belli για τους δημοτικούς υπαλλήλους αποτελεί η αλλαγή στάσης του Γιάννη Μπουτάρη στο θέμα της αξιολόγησης.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα συναινέσει στην αξιολόγηση, αν και τη χαρακτήρισε βλακώδη, παρότι με παλαιότερη απόφασή του το όργανο είχε ζητήσει να μην εφαρμοστεί ο επίμαχος νόμος.

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος, για να καταγγείλει τον Γιάννη Μπουτάρη για τη στάση του.

Εξάλλου μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το προεδρείο του συλλόγου θα ζητήσει συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και τους προϊσταμένους του δήμου Θεσσαλονίκης, καλώντας τους να μην προχωρήσουν σε καμία αξιολόγηση με τη διαδικασία του επιμερισμού ποσοστών. «Θα καλέσουμε τους διευθυντές τα φύλλα της αξιολόγησης να τα καταθέσουν στο σύλλογο», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων.

 

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ


 

Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν για ακόμη μία φορά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εγκατάσταση σε χώρο εντός του δημαρχείου των επιθεωρητών-ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν λάβει την εντολή να διενεργήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε αορίστου.

Η διαδικασία αυτή στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης αφορά 799 άτομα. Οι σχετικοί έλεγχοι άρχισαν πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά διακόπηκαν μετά τη σφράγιση του γραφείου όπου ήταν εγκατεστημένοι οι ελεγκτές εκ μέρους των εργαζομένων στον κεντρικό δήμο.

Μετά το… διωγμό τους από το δημαρχείο οι επιθεωρητές εγκαταστάθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επιθυμούν να συνεχίσουν τους ελέγχους τους. Ο Γιάννης Μπουτάρης ωστόσο κατέστησε σαφές ότι οι φάκελοι των εργαζομένων δεν θα φύγουν από το δημαρχείο, καθώς σε αυτούς εμπεριέχονται εμπιστευτικά έγγραφα, που υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν.

Για το λόγο αυτό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προτίθεται να ζητήσει από τους συνδικαλιστές να επιτρέψουν την εκ νέου εγκατάσταση των επιθεωρητών-ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε χώρο εντός του δημαρχιακού μεγάρου για την ολοκλήρωση των επανελέγχων, οι οποίοι σε πρώτη φάση έγιναν για περίπου 300 σε σύνολο 799 ατόμων. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την εγκατάσταση των επιθεωρητών εντός του δημαρχείου», διεμήνυσαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, διευκρινίζοντας την ίδια ώρα ότι οι αντιδράσεις τους δεν αφορούν ούτε στο ελάχιστο τους ελέγχους που γίνονται από τον ίδιο το δήμο για την τυχόν ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών.

 

Πηγή: Μακεδονία

 


Δείτε επίσης:

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο στα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Τα μέτρα τους για να μην παγώσουν παίρνουν οι Θεσσαλονικείς

Έρχονται πρόστιμα για την καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη

Φουρτούνες για τον Γ. Μπουτάρη

ΟΑΣΘ: Πρεμιέρα αυξήσεων με αντιδράσεις

Το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit στη Θεσσαλονίκη

Νέα «τρύπα» 1.100.000 ευρώ βρέθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης