Πυρ και μανία οι καταστηματάρχες στην Αγίας Σοφίας για καθυστερήσεις στα έργα πεζοδρόμησης

Βράζουν με τον Μπουτάρη οι καταστηματάρχες στην Αγίας Σοφίας, οι οποίοι εδώ και έναν μήνα, σε απόσταση ενός μέτρου από τις βιτρίνες τους, αντικρίζουν τα συρματοπλέγματα του εργοταξίου για την ανάπλαση του πεζοδρόμου.

 

Οι επιχειρηματίες καταγγέλλουν στην Eφημερίδα Δημοκρατία ότι οι εργάτες δούλεψαν μόνο την πρώτη εβδομάδα στα τέλη του Αυγούστου, όταν «ξήλωσαν» την άσφαλτο από τον πεζόδρομο, και έπιασαν δουλειά πάλι μόλις προχθές, με το εργοτάξιο να μην έχει… ψυχή για τρεις εβδομάδες!

 

«Το έργο ξεκίνησε απόλυτα υποτονικά. Ο Μπουτάρης έδειξε ενδιαφέρον μόνο για να γίνει ο πεζόδρομος, όταν έβγαινε στα ΜΜΕ και μάλωνε με την Περιφέρεια. Εκτοτε ο Κουράκης μόνο ασχολήθηκε, κι αυτός τέθηκε εκτός διοίκησης του δήμου, με αποτέλεσμα το έργο να χωλαίνει και θύματα όλης αυτής της κατάστασης να είναι οι καταστηματάρχες» αναφέρει ο Λευτέρης Παπασάββας, υπεύθυνος σε κατάστημα.

«Με το έργο αυτό ο δήμος ουσιαστικά απέκλεισε για μήνες ολόκληρους 50 μαγαζιά.
Ηταν φρικτό λάθος το εργοτάξιο σε αυτή τη μορφή, την ώρα που παλεύουμε να βγάλουμε τα έξοδά μας. Εδώ έπρεπε να γίνεται… οργασμός εργασιών και γτα τρεις εβδομάδες δεν είδαμε εργάτη να δουλεύει»
δηλώνει ο ιδιοκτήτης μπουτίκ Ηλίας Ραπτόπουλος.

Για σοβαρή ζημιά στον τζίρο, και μάλιστα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, κάνει λόγο η καταστηματάρχης Ανθή Σαλτοπούλου. «Περιμένουμε με αγωνία να ολοκληρωθεί το έργο για να έρθει πάλι ο κόσμος. Κάνουμε υπομονή, αλλά αυτό δεν γεμίζει τα ταμεία… Η αγορά της περιοχής έχει αγανακτήσει με την προχειρότητα του Μπουτάρη και των υπευθύνων και πάντα την πληρώνουν τα μαγαζιά για τα… πειράματά τους» σημειώνει η κυρία Σαλτοπούλου.