Δημοτικά τέλη: Παγώνουν για το 2015

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παγώσει τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το νέο έτος στα ίδια επίπεδα με αυτά που ισχύουν και κατά την τρέχουσα χρονιά επισφράγισε με σχετική απόφασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Ζέρβα.

 

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν και κατά το νέο έτος τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες που ανήκουν στην πρώτη ζώνη θα παραμείνουν στο ύψος των 2,13 ευρώ/τ.μ. και για όσες ανήκουν στη δεύτερη ζώνη στο ποσό των 1,60 ευρώ/τ.μ.

Για τα φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου πλην των ιδιωτικών κλινικών η τιμή θα παραμείνει σταθερή στο 1,14 ευρώ/τ.μ.

Για τα εμπορικά καταστήματα, τις ιδιωτικές κλινικές, τα εργοτάξια, τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών-επαγγελματικών χώρων αλλά και για τις βιομηχανίες και τους λοιπούς στεγασμένους χώρους η χρέωση θα διατηρηθεί στο ποσό των 5,29 ευρώ/τ.μ, εφόσον βρίσκονται στην πρώτη ζώνη, και σε 3,23 ευρώ/τ.μ., εφόσον βρίσκονται στη δεύτερη ζώνη.

Για τις βιοτεχνίες-φασόν, τα καταστήματα ειδών τροφίμων, τις καφετέριες, τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ, τα σούπερ μάρκετ κ.ά. θα ισχύσει χρέωση 5,72 ευρώ/τ.μ., εφόσον βρίσκονται στην πρώτη ζώνη, και 3,49 ευρώ /τ.μ., εφόσον βρίσκονται στη δεύτερη ζώνη.

Όσο για τους βοηθητικούς χώρους καταστημάτων (υπόγεια, πατάρια), η χρέωση θα διατηρηθεί στο ύψος των 2,12 ευρώ/τ.μ. στην πρώτη ζώνη και σε 1,30 ευρώ/τ.μ. στη δεύτερη ζώνη.

Για τους επαγγελματικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων έως 1.000 τ.μ. η χρέωση θα διαμορφωθεί στο ποσό των 3,17 ευρώ/τ.μ.

Εκπτώσεις

 

Για ειδικές κατηγορίες Για ακόμη μία χρονιά το 2015 ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε ότι θα ισχύσουν εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη της τάξης του 50% για τους άπορους, τους πολύτεκνους και τους τυφλούς, καθώς και για τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και πάνω.

 

Πηγή: Μακεδονία

 

Δείτε επίσης:

Έρχονται πρόστιμα για την καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη

Τα μέτρα τους για να μην παγώσουν παίρνουν οι Θεσσαλονικείς

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο στα σχολεία της Θεσσαλονίκης