Τη Δευτέρα η απόφαση του Πρωτοδικείου για το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο δήμο Πυλαία-Χορτιάτη

Στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκδίκαστηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που κατέθεσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και οι εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες στην εκδίκαση κάτοικοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, ο Δήμος, η εκκλησία του Προφήτη Ηλία, που ζήτησαν όλοι μαζί τη διακοπή των εργασιών εγκατάστασης και λειτουργίας της κεραίας.

Παρόν και ο Δήμαρχος Πυλαίας–Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ο οποίος στην κατάθεση του εξέφρασε την άποψη ότι η θέση της κεραίας είναι τελείως ακατάλληλη, στην πρόσοψη και σε επαφή με τις αυλές πέντε σχολείων και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ τόνισε το πόσο έκρυθμη έχει γίνει η κατάσταση στην περιοχή με καθημερινές εντάσεις μεταξύ κατοίκων και εκπροσώπων της εταιρείας. 

«Με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Η κεραία που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και σπίτια πρέπει να απομακρυνθεί», τόνισε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το δήμο εκπροσώπησε ο Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας Πυλαίας-Χορτιάτη Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, που ανέπτυξε όλη τη νομική επιχειρηματολογία και την πλούσια νομολογία από παρόμοιες υποθέσεις του Δήμου.

Το δικαστήριο μετά από εξαντλητική διαδικασία δύο περίπου ωρών επιφυλάχθηκε να μελετήσει όλα τα έγγραφα με τους ισχυρισμούς των διαδίκων. 

Η απόφασή του αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.