Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο “Παύλου μελά” στη Σταυρούπολη, με κεντρικό σύνθημα “στους δρόμους της Ανατροπής σμιλεύουμε το μέλλον”.

 

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για “μια γιορτή δημοκρατίας και αλληλεγγύης, μια γιορτή δημιουργίας ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του ανταγωνισμού που αντιλαμβάνονται τον πολιτισμό ως εμπόρευμα” και γι αυτό “καλεί κάθε νέο και νέα, που βιώνει την ανεργία και τη μετανάστευση, την απόγνωση και την ανασφάλεια να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις.

Για να δείξουμε ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος να σκεφτόμαστε, να συζητάμε και να διασκεδάζουμε, κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση, πέρα από τα μνημόνια και το φασισμό. Για να φωνάξουμε, ότι η γενιά μας μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις και να ζήσει σύμφωνα με τις ανάγκες, τις ελπίδες και τα όνειρά της”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και πολιτικές συζητήσεις για την ανεργία των νέων, τη σχέση της νεολαίας με την Αριστερά και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν παιδότοπος, βιβλιοπωλείο και κουζίνα, ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το καλάθι αλληλεγγύης του στεκιού πολιτισμού, πολιτικής και αλληλεγγύης «Ετεροτοπία».