«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ σε καύση και ΣΜΑ Ευκαρπίας

Η καύση απορριμμάτων από τo εργοστάσιο «Τιτάν» και η κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

 

Ο κ. Δερμουτζίδης, αφού αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, δήλωσε ότι διαφωνεί με την καύση των σκουπιδιών στο «Τιτάν», ενώ αναφορικά με το ΣΜΑ Ευκαρπίας στήριξε την άποψη ότι θα πρέπει να περιοριστεί στα απορρίμματα των δυτικών συνοικιών.

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στην καύση των απορριμμάτων όσο και στην τοποθέτηση του φαραωνικού ΣΜΑ σε μία ήδη βεβαρημένη περιοχή. Παρουσίασαν επίσης τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ τόνισαν πως το στρατόπεδο Παύλου Μελά θα πρέπει να παραχωρηθεί εξ ολοκλήρου στην τοπική κοινωνία, με συμμετοχή στη διαχείριση και της δημοτικής αρχής, και όχι να χαρίζονται μεγάλες εκτάσεις στην Εκκλησία και για ανέγερση οικοδομών. Στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής και επικεφαλής της ΡΑΕ στην ΠΚΜ Δ. Χαραλαμπίδου και ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Παύλου Μελά Τ. Σταμπουλής.