Σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων με τη ρωσική υποστήριξη

Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες δημιουργούν ρώσοι επιχειρηματίες και με την υποστήριξη του ελληνορωσικού εμπορικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μέχρι τέλος του χρόνου.

Αυτό δηλώνει στο Radio1d.gr ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Ιωαννίδης.

Με αφορμή το συνέδριο για τις ελληνορωσικές σχέσεις που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο κ Ιωαννίδης εξήγησε ότι υπήρξαν υποσχέσεις για “ειδική μεταχείριση για τα αγροτικά προϊόντα” συμπληρώνοντας ότι “οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας είναι πολύ καλές κυρίως επειδή υπάρχουν εμπορικές σχέσεις δεκαετιών”

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο διοργανώνει αποστολή επιχειρηματιών στη Μόσχα όπου έχουν κλειστεί ήδη σειρά συναντήσεων.

“Δύο μεγάλοι Μύλοι στην Ελλάδα με τζίρο 100 εκ ευρώ το χρόνο εισάγουν σιτηρά από τη Ρωσία και ήδη έχουν κλειστεί b2b επιχειρηματικές συναντήσεις. Ανάλογες έχουν κλειστεί με εκπροσώπους χημικών εταιρειών από τις οποίες εισάγεται πρώτη ύλη για λίπασμα” εξηγεί ο κ Ιωαννίδης.

“Υπάρχει έντονο ρωσικό ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού , των μεταφορών και των αγροτικών προϊόντων. Ήδη ρώσος επιχειρηματίας έχει προτείνει τη δημιουργία ενός μεγάλου θεματικού πάρκου ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ στη Βεργίνα , που θα θυμίζει ένα είδος….Disneyland , ενώ υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον όπως ξέρετε της Ρωσίας για την αγορά του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δυστυχώς τέτοιες κινήσεις “σκοντάφτουν” σε γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά και στις γεωπολιτικές μας θέσεις , οι οποίες υπαγορεύουν άλλες κινήσεις” διαπιστώνει ο κ Ιωαννίδης. 

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr