Εξαρθρώθηκε κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη το οποίο εισήγαγε, διακινούσε και διέθετε χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Ολοκληρώθηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης,  η οποία έθεσε τέλος στη δράση τετραμελούς συμμορίας, που δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή, διακίνηση και διάθεση χιλιάδων λαθραίων τσιγάρων, στην ελληνική αγορά.

 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν στη δυτική Θεσσαλονίκη, συνολικά τέσσερα (4) μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28, 25 και 54 ετών και 41χρονος ομογενής.  Δύο από τα μέλη της σπείρας κατελήφθησαν  επ’ αυτοφώρω μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, την ώρα που παραλάμβαναν δέματα με λαθραίο περιεχόμενο, από ταχυδρομικό υποκατάστημα της Νεάπολης.

 

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορίας και της παράβασης του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της συμμορίας, ενώθηκαν προ τριμήνου περίπου και με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, εισήγαγαν από το εξωτερικό, αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία διοχέτευαν στην ελληνική επικράτεια.

 

Προκειμένου μάλιστα να δυσχεράνουν τον εντοπισμό και να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές, οι συλληφθέντες δεν εισήγαγαν-παραλάμβαναν ογκώδη φορτία, αλλά πολλά μικρά δέματα, τα οποία αποστέλλονταν από την Αρμενία, σε διαφορετικά ταχυδρομικά καταστήματα ΕΛ.ΤΑ της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου ο καθένας δήλωνε πλείστες διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας (συνήθως ανύπαρκτες).

 

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (3.545) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr