Οι έμποροι «απαντούν» με γλαστράκια στα συρματοπλέγματα του Μπουτάρη!

Στα όρια τους είναι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη οι καταστηματάρχες της περιοχής της Αγίας Σοφίας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται λόγω των έργων για την ανάπλαση στον πεζόδρομο.

 

Κάποιοι εξ’ αυτών ψάχνουν τρόπους να προσελκύουν λίγη πελατεία με διάφορα τρικ, ώστε να ομορφύνουν λίγο την εικόνα με τα συρματοπλέγματα σε απόσταση δύο μέτρων έξω από τα μαγαζιά τους.

Ένας από αυτούς αποφάσισε να τοποθετήσει δύο γλαστράκια στα συρματοπλέγματα στην προσπάθειά του να τραβήξει την προσοχή των ελάχιστων πλέον περαστικών που περνούν από το σημείο.
«Πρόκειται για μια όμορφη, συμβολική μεν αλλά έξυπνη κίνηση ενός καταστηματάρχη, Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλοι το επόμενο διάστημα» ανέφερε ο Γιώργος Νιαουρίδης, υπάλληλος σε κατάστημα της Αγίας Σοφίας. Τα έργα του πεζοδρόμου θα διαρκέσουν επτά μήνες, ενώ, όπως κατέγραψε η “Εφημερίδα Δημοκρατία”, ήδη υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από καταστηματάρχες που λένε ότι το έργο προχωρά με ρυθμούς… χελώνας, ενώ ο δήμος δεν προέβη τουλάχιστον σε κάποιο μέτρο ελάφρυνσης τους, όπως να μειώσει τα δημοτικά τέλη για όσο διάστημα θα μείνει το εργοτάξιο. «Μας έχει ρημάξει ο δήμαρχος με τις επιλογές του. Ηδη ο τζίρος μας έχει πέσει κάθετα και κινδυνεύουμε πολλοί με λουκέτο» λέει χαρακτηριστικά η Δήμητρα Παταβούκα, καταστηματάρχης στην Αγίας Σοφίας.

 

Πηγή: Δημοκρατία