Εκατοντάδες τουρίστες περιηγούνται στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και στη Βεργίνα

Στα αξιοθέατα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης ξεναγούνται από το πρωί οι εκατοντάδες επιβάτες των δύο κρουαζιερόπλοιων, που έχουν “δέσει” από το πρωί στο λιμάνι της πόλης, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που προτίμησαν μια σύντομη εκδρομή στη Βεργίνα, ώστε να δουν από κοντά τους θησαυρούς των μακεδονικών τάφων.

 

Τα δύο κρουαζιερόπλοια είναι το “Aegean Odyssey”, που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 8 το πρωί, προερχόμενο από το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και μεταφέρει περισσότερους από 160 επιβάτες, κυρίως Βρετανούς, Αμερικάνους, Αυστραλούς και Καναδούς και πλήρωμα ισάριθμων ατόμων. Πρόκειται για την έκτη από τις συνολικά επτά αφίξεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα για την Καβάλα.

 

Στις 7 το πρωί κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από την Καβάλα το “Silver Cloud” τής “Silver Sea” με 200 περίπου επιβάτες, Αμερικάνους, Βρετανούς, Βραζιλιάνους και πλήρωμα 200 ατόμων. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 7 το βράδυ, με προορισμό το Βόλο.