Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη

Με περισσότερους από…χίλιους αθλητές και συνοδούς από 23 χώρες, ανοίγει σήμερα η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που για πρώτη φορά διεξάγεται στη θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

 

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, Λίγο αργότερα, στις 19.20 η συνθέτρια -θερεμινίστρια Μέι Ρούζβελτ θα παρουσιάσει συνθέσεις εμπνευσμένες από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Το «θέρεμιν» είναι ένα ιδιαίτερο όργανο που παίζεται χωρίς να υπάρχει επαφή με το μουσικό. Τέλος θα ακολουθήσει η «Γοργόνα, η αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Μια μουσική, χορευτική και θεατρική αναπαράσταση του λαϊκού θρύλου, βασισμένη στο διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα «Η Γοργόνα».

Χτες έγιναν οι τελευταίες προπονήσεις και στη συνέχεια τα σκάφη παρατάχθηκαν στη σκιά του Λευκού Πύργου, στο πλακόστρωτο της Παραλίας. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με 47 αθλητές κι αθλήτριες και 18 πληρώματα, μεταξύ των οποίων είναι Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως η Αλεξάνδρα Τσιάβου και οι αδερφοί Γκουντούλα. Συνολικά θα συμμετάσχουν 384 αθλητές (269 άνδρες και 115 γυναίκες), αριθμός ρεκόρ, όπως και οι 130 εθελοντές που θα βοηθήσουν στην άψογη διοργάνωση, από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μαζί με την πολύτιμη συνδρομή των τοπικών ναυταθλητικών σωματείων ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης. Τη διοργάνωση αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, αύριο και το Σάββατο.