«Καλύτερα στη φυλακή απ’ ό,τι στο νοσοκομείο»!

Ένταση, γκρίνιες και υπόγειες διαμαρτυρίες καταγράφονται εδώ και μερικές ώρες στο δωμάτιο 232 του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα ο «φτερωτός» γιατρός.

 

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αισθάνεται λίγο σαν το θηρίο στο κλουβί, καθώς θεωρεί ότι οι συνθήκες κράτησής του είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Τόσο αυστηρές που κάποια στιγμή ακούστηκε να μονολογεί ότι θέλει να γυρίσει στη φυλακή…

Οι ενστάσεις του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου έχουν να κάνουν με την αυστηρότητα που επιδεικνύουν κάποιες στιγμές οι αστυνομικοί που τον φρουρούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μια ημέρα μετά τη δεύτερη δύσκολη επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα, ακόμη και η εξέταση από τον θεράποντα γιατρό έγινε μετ’ εμποδίων, καθώς ο αστυνομικός επέμεινε να είναι παρών κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του γιατρού και του ασθενούς, γεγονός που εκνεύρισε και τους δύο.

Με μεγάλη πίεση

 

Την ίδια στιγμή ακόμη και οι επισκέψεις από τη σύζυγο του Ελένη Παπαγεωργοπούλου γίνονται ύστερα από μεγάλη πίεση και έπειτα από συνεχείς διαπραγματεύσεις με τον διευθυντή των φυλακών.

Κατά τα λοιπά η υγεία του «φτερωτού» γιατρού κρίνεται ως ικανοποιητική, καθώς οι πρώτες δυσκολίες που καταγράφηκαν μετά τη δεύτερη επέμβαση της Δευτέρας φαίνεται ότι αντιμετωπίστηκαν και ο ίδιος έχει αναρρώσει σημαντικά, όπως υποδηλώνουν και οι ενοχλήσεις του για τις συνθήκες κράτησης. Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα επιστρέψει στις Φυλακές Διαβατών.

 

Πηγή: Δημοκρατία