Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Καλαμαριά που έκλεβε καλώδια χαλκού

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς σπείρα αλλοδαπών που έκλεβε καλώδια χαλκού από υπόγειες εγκαταστάσεις πεζοδρομίων.

 
Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας από 52 ως 54 ετών (εκ των οποίων και μια γυναίκα). 
Χθες το μεσημέρι  έγινα αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, στην περιοχή της Καλαμαριάς, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή τεχνικού της ΔΕΗ και  υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Δήμου Καλαμαριάς.

 
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες παραβίασαν, εισήλθαν και διέμεναν παράνομα στη διώροφη κατοικία, από τον Ιούλιο του 2014, την οποία τροφοδοτούσαν με κλεμμένο ηλεκτρικό ρεύμα από παρακείμενο στύλο της ΔΕΗ.

 
Οι δράστες μάλιστα μετέφεραν στο εσωτερικό του οικήματος αλλά και περιμετρικά από αυτό απορρίμματα και αδρανή υλικά, δημιουργώντας ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης και εστία μόλυνσης, ικανή να βλάψει τη δημόσια υγεία. 

 
Τα μέλη της σπείρας, τον Ιούλιο του 2014 είχαν κλέψει υλικά από υπόγειες καλωδιακές εγκαταστάσεις σε πεζοδρόμια στην περιοχή της Καλαμαριάς, οι οποίες περιείχαν ποσότητα χαλκού, συνολικού μήκους 415 μέτρων και εκτιμώμενης αξίας άνω των 1.500 ευρώ.

 
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αρμόδιο συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Καλαμαριάς προέβη στον απαιτούμενο καθαρισμό-απολύμανση του χώρου.