Επεκτείνονται στο ΙΚΑ της Πύλης Αξιού τα δικαστήρια

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την επέκταση του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ Πύλης Αξιού.

 

Την απόφαση επέκτασης του μεγάρου στο συγκεκριμένο κτίριο αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ χθες επιβεβαιώθηκε ότι προκρίνεται αυτή η λύση στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στα δικαστήρια ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

 

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι ήδη έχει αποφασιστεί η στέγαση δικαστικών υπηρεσιών στο οίκημα του ΙΚΑ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα δικαστήρια.

Μάλιστα παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι ήδη από τον υπουργό Μ. Βορίδη αναζητείται χώρος για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Χθες η συζήτηση της επέκτασης απασχόλησε τις συναντήσεις που είχε στα δικαστήρια ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος ασχολήθηκε κυρίως με τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στο δικαστικό μέγαρο.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της επιτροπής μεγάρου Καλλιρόη Χειμαριού, τους προϊσταμένους των δικαστηρίων, τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ν. Βαλεργάκη και μέλη της εταιρείας «Θέμις κατασκευαστική», ο κ. Σιμόπουλος υποσχέθηκε την επίσπευση των εργολαβιών για αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως είναι η στεγανοποίηση δωματίων και η κατασκευή τουαλετών.

Το θέμα της επέκτασης του δικαστικού μεγάρου εδώ και χρόνια αποτελούσε πρώτο αίτημα των φορέων της δικαιοσύνης, ειδικά των δικηγόρων, όμως πάντα έμενε στις εξαγγελίες. Η τελευταία κίνηση είχε γίνει όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Αν. Παπαληγούρας, ο οποίος έφτασε σε σημείο να ανακοινώσει την κατασκευή νέου κτιρίου στους χώρους του λιμανιού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το σημερινό κτίριο και το καινούργιο θα τα συνέδεε πεζογέφυρα. Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχαν παρουσιαστεί μέχρι και μακέτες.
 

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ

 

Ο κ. Σιμόπουλος χθες το μεσημέρι άκουσε τα παράπονα των προϊσταμένων των δικαστηρίων ότι τεσσεράμισι χρόνια μετά την έκρηξη της βόμβας στο δικαστικό μέγαρο, τα προβλήματα παραμένουν όπως έχουν και ακόμη δεν λειτουργούν ούτε οι τουαλέτες που καταστράφηκαν.

Ακόμη επισημάνθηκε πως η εικόνα που παρουσιάζεται είναι αρνητική, με καλώδια να κρέμονται στις οροφές των διαδρόμων, ενώ από διάφορα σημεία του δικαστικού μεγάλου τρέχουν νερά όταν βρέχει, μέχρι και σε γραφεία δικαστών και εισαγγελέων.

«Είδαμε την πορεία των έργων που εκτελεί η ‘Θέμιδα’ και προγραμματίσαμε να επισπευσθούν οι εργασίες άλλων έργων, όπως είναι η στεγανοποίηση», επισήμανε ο κ. Σιμόπουλος μιλώντας στη «Μ». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων δεσμεύτηκε να αναληφθούν άμεσα εργολαβίες οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους τα προβλήματα που παρατηρούνται στα δικαστήρια. Το τελευταίο διάστημα στα δικαστήρια βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αλλαγής όλων των κουφωμάτων των γραφείων και των δικαστικών αιθουσών.

 

Πηγή: Μακεδονία