ΟΑΕΔ: Μπουτάρης καλεί Βρούτση για τα πεντάμηνα

Την έντονη δυσφορία του για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις προσλήψεις εργατών πεντάμηνης απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ εκφράζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

 

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να αναπτύξει προγράμματα αυτεπιστασίας για την υλοποίηση έργων αστικής αναβάθμισης και για την απασχόληση ανέργων. Αυτή η προσπάθεια είχε μεγάλη διαδρομή, καθώς χρειάστηκε η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και η μακρά και επίμονη προσπάθεια υποβολής ηλεκτρονικών αιτημάτων πρόσληψης προσωπικού στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ. Το φυσικό αντικείμενο ήταν έργα της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, ενώ η δαπάνη για αμοιβές εργατοτεχνικού προσωπικού ήταν 156.000 ευρώ”, γνωστοποιεί ο κ. Μπουτάρης στην επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας.

Ωστόσο, όπως τονίζει στο ίδιο κείμενο, ο δήμος θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένος να προβεί “σε ανάκληση των πιστώσεων για αμοιβές πενταμηνιτών”, καθώς δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος για την υλοποίηση του προγράμματος που είχε σχεδιαστεί. “Είμαστε σε αναμονή από τις αρχές Ιουλίου, είμαστε σε καθημερινή επαφή με τα γραφεία του διοικητή του ΟΑΕΔ, αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα”, σημειώνει ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας ότι οι καθυστερήσεις αυτές συνιστούν “πολυτέλεια, γιατί με τα προγράμματα αυτά θα απασχολούνταν τεχνίτες που βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας”.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να υλοποιήσει διάφορα έργα με αυτεπιστασία, υπέβαλε στον ΟΑΕΔ αίτημα για την πρόσληψη τεχνιτών, που ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε. “Είναι ντροπή να στερείται η δυνατότητα για ένα μεροκάματο σε δεκάδες άνεργους τεχνίτες και συγχρόνως είναι απαράδεκτο να μη δίνεται η δυνατότητα στον δήμο να υλοποιήσει έργα μέσω των οποίων είναι δυνατό να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών”, υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

 

Πηγή: Μακεδονία