Στο… αυτόφωρο γιατί ήθελαν να ελέγξουν καφετέρια

Στα κρατητήρια διανυκτέρευσαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της διοίκησης Μπουτάρη για τη Δημόσια Τάξη, Λευτέρης Κιοσέογλου, και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι, επειδή επιχείρησαν να ελέγξουν παρανομούντα ιδιοκτήτη καφετέριας στο κέντρο της θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.

 

Ο επιχειρηματίας αντέδρασε και υπέβαλε μήνυση εναντίον tous για παράβαση καθήκοντος, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να περάσουν τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα, όπως και οι ιδιοκτήτες -πατέρας και γιος-, έπειτα από μήνυση των δημοτικών υπαλλήλων εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση, ενώ χτες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου πήγε κλιμάκιο ελέγχου του Δήμου Θεσσαλονίκης και βεβαίωσε παράβαση σε συγκεκριμένο καφέ για παράνομη τοποθέτηση τέντας και νάιλον παραπετάσματος που έκλεινε τον χώρο των τραπεζοκαθισματων.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, πρώην αστυνομικός και πατέρας του ιδιοκτήτη, βγήκε μαινόμενος και αρνήθηκε να δώσει στους ελεγκτές απόδειξη ταμειακής μηχανής, ώστε να βεβαιωθεί η παράβαση. Τους εμπόδισε να φωτογραφήσουν, άρπαξε τη φωτογραφική μηχανή και εκτόξευσε εναντίον τους ύβρεις και απειλές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και θαμώνων του καφέ.

Οι τελευταίοι κάλεσαν την Αμεση Δράση και ο επιχειρηματίας συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα μέλη του κλιμακίου, αλλά και τον επικεφαλής τους, Λ. Κιοσέογλου, τον οποίο ο επιχειρηματίας μήνυσε για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είναι νόμιμος και… υπέδειξε στους υπαλλήλους να ελέγξουν τα γειτονικά σε αυτόν καταστήματα.

Ο δημοτικός σύμβουλος και οι τρεις υπάλληλοι έμειναν έως τις 4 τα ξημερώματα στο κρατητήριο του Α.Τ. Λευκού Πύργου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Δενδροποτάμου, όπου πέρασαν τη νύχτα σε γραφείο.

Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι το πρωί της Τρίτης και θα λύσουν τις διαφορές τους στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο θεσσαλονίκης, όπου πήγαν χθες και πήραν αναβολή για αύριο, Παρασκευή.

Εκεί αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων, καθώς και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της «γαλάζιας» παράταξης Γ. Ασπασίδns, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου και θα καταθέσει υπέρ των υπαλλήλων του δήμου.

 

Πηγή: Έθνος