Κήρυξε τον πόλεμο σε όσους παρανομούν

Έκρηξη αντιδράσεων προκαλούν στη Θεσσαλονίκη τα πρωτοφανή γεγονότα σε βάρος του δημοτικού συμβούλου και εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Δημόσιας Τάξης Λευτέρη Κιοσέογλου και τριών δημοτικών υπαλλήλων, που ξημέρωσαν στα κρατητήρια και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όταν μηνύθηκαν από ιδιοκτήτη καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους, ο οποίος παρανομεί κατ’ εξακολούθηση, γιατί πήγαν να κάνουν έλεγχο.

 

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που πρόκειται να παραστεί και να καταθέσει στη σημερινή δίκη, αντέδρασε με μια σκληρή δήλωση από το Βελιγράδι, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη. «Πόλεμο θέλουν, πόλεμο θα έχουν» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτά τα νταηλίκια δεν έχουν θέση στη Θεσσαλονίκη».

 

«Το αδιανόητο και πέραν κάθε λογικής -αλλά και κάθε νοσηρής φαντασίας- περιστατικό με θύτη έναν καταστηματάρχη που παρανομεί κατ’ εξακολούθηση είναι ενδεικτικό μιας κατάστασης που πρέπει να αντιμετωπιστεί» αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου, στην οποία επισημαίνεται ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας άφησε τους δήμους και τους πολίτες έρμαια στην ασυδοσία κάποιων πολυμήχανων καταστηματαρχών και γίνεται λόγος για φαινόμενα τραμπουκισμού και εκφοβισμού, που δεν θα γίνουν ανεκτά.