Συμβάσεις εργαζομένων: Παρουσία αστυνομικών συνεχίζεται ο επανέλεγχος

Παρουσία αστυνομικών συνεχίζεται στον τρίτο όροφο του νέου δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης ο επανέλεγχος των συμβάσεων που έχουν μετατραπεί από ορισμένου σε αορίστου χρόνου από κλιμάκιο ελεγκτών-επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που τοποθετήθηκε στον κεντρικό δήμο με εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του με παράσταση διαμαρτυρίας που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 
«Οι έλεγχοι για τα πλαστά δικαιολογητικά μάς βρίσκουν απολύτως σύμφωνους. Ο επανέλεγχος των συμβάσεων όμως είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία, που γίνεται με μόνο σκοπό να δημιουργηθεί μία νέα δεξαμενή απολύσεων. Όπως έχουμε ενημερωθεί, ο επανέλεγχος θα γίνει με τελείως διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με όσα είχαν ισχύσει από το προεδρικό διάταγμα, βάσει του οποίου προχώρησαν ol μετατροπές των συμβάσεων», επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ξανθόπουλος. Όπως εκτιμάται, οι επιθεωρητές, που έχουν εγκατασταθεί στο γραφείο Προσωπικού του δήμου Θεσσαλονίκης, θα ολοκληρώσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων μέσα σε περίπου μία εβδομάδα. Η διαδικασία στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης αφορά 799 άτομα.