Πλημμύρες τέλος στο μετρό στη Ν. Ελβετία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 06 Νοέ 2014 - 08:20

Τελευταία Ενημέρωση: 08:20

Λύση δίνεται επιτέλους στο πρόβλημα του τερματικού σταθμού της βασικής γραμμής του μετρό θεσσαλονίκης, δηλαδή του σταθμού στη Νέα Ελβετία. Ο συγκεκριμένος σταθμός χωροθετήθηκε δίπλα σε μπαζωμένο ρέμα και κάθε φορά που έβρεχε πλημμύριζε. Ομως εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης.

 

Ειδικότερα, το πρόβλημα εντοπιζόταν στο γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχει ρέμα το οποίο είχε μπαζωθεί. Ο σταθμός του μετρό Νέα Ελβετία γειτνιάζει με το συγκεκριμένο ρέμα και, κάθε φορά που έβρεχε, το εργοτάξιο πλημμύριζε, γεγονός το οποίο αφενός εμπόδιζε τις εργασίες κατασκευής, αφετέρου αποτελούσε κίνδυνο, όχι μόνο στο στάδιο κατασκευής, αλλά και στο στάδιο λειτουργίας του μετρό.

Η «Διευθέτηση ομβρίων υδάτων στην περιοχή του σταθμού Νέας Ελβετίας του μετρό θεσσαλονίκης», όπως ονομάζεται το έργο με το οποίο επιλύεται το πρόβλημα διοχέτευσης ομβρίων στο σταθμό Νέας Ελβετίας, «τρέχει» από την ΕΥΔΕ Υδρευσης Αποχέτευσης και Εργασίας Λυμάτων Περιοχής Μείζονος θεσσαλονίκης.

Στη Μιχαήλ Ψελλού

 

Σκοπός του έργου είναι η επίλυση του προβλήματος της διοχέτευσης των ομβρίων, ώστε να αποτρέπονται πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του εν λόγω σταθμού του μετρό. Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε στις 22 του περασμένου Σεπτεμβρίου και τα συνεργεία βρίσκονται αυτές τις μέρες επί της οδού Μιχαήλ Ψελλού, η οποία θα παραμείνει κλειστή για περίπου ένα δεκαήμερο.

Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι οι τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 22 του προσεχούς Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προβλέπεται ο πλήρης αποκλεισμός της οδού Μιχαήλ Ψελλού για χρονικό διάστημα περίπου 15 ημερών, ενώ στη συνέχεια το μέτωπο των εργασιών θα αναπτυχθεί παράλληλα με την περίφραξη του εργοταξίου, στο αδιαμόρφωτο τμήμα της οδού.

 

Πηγή: Αγγελιοφόρος