Δείτε γιατί θα είναι κλειστή η Λεωφόρος Νίκης την Κυριακή

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 06 Νοέ 2014 - 10:37

Τελευταία Ενημέρωση: 10:37

Κλειστή για έξι ώρες, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα παραμείνει η Λεωφόρος Νίκης, την  Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014,  από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.  

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών θα αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού Δημοσθένους μεταξύ της Μητροπόλεως και της Λεωφόρου Νίκης.

Με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Τροχαίας θα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση στα σημεία των εκτροπών (ταινίες επισήμανσης και κώνοι) και θα υπάρχουν τροχονόμοι σε καίρια σημεία για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίνεται με αυτή την πρωτοβουλία στην επιθυμία των πολιτών για ανάκτηση του δημόσιου χώρου, την προώθηση της πεζής μετακίνησης, την ενίσχυση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ήπιων μέσων κυκλοφορίας, αλλά και την απόλαυση μιας βόλτας στο κέντρο.