ΟΑΣΘ: Από 1ης Ιανουαρίου (πιλοτικά) το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ξεκινά από την 1 η Ιανουαρίου η πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου («έξυπνη κάρτα») σε κάποια λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς ήδη ο οργανισμός έχει προμηθευτεί 100 καινούργια ακυρωτικά μηχανήματα.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Χρήστο Στεφανίδη, η «έξυπνη κάρτα» θα λειτουργήσει σε πρώτη φάση πιλοτικά για τέσσερις μήνες. «Από τα 100 μηχανήματα δεν θα τοποθετηθούν άμεσα όλα. Ωστόσο, τα λεωφορεία πέντε γραμμών θα έχουν τέτοια μηχανήματα. Οι γραμμές που προσδιορίσαμε είναι η 10, η 31, η 11, η 57 και η 83, όμως η οριστικοποίησή τους θα γίνει σης 20 Νοεμβρίου. Σταδιακά το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπει σε όλες ης γραμμές, με πρώτες εκείνες που έχουν πληρότητα κάτω του 35%» ανέφερε χθες στο πλαίσιο ημερίδας του ΣΑΣΘ ο πρόεδρος του οργανισμού.

Η προμήθεια των «έξυπνων καρτών» θα γίνεται από τα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια οι πολίτες θα μπορούν να αγοράζουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και από τράπεζες.

Μάλιστα, ο κ. Στεφανίδης ανακοίνωσε όη από τον επόμενο μήνα θα γίνει αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ και θα βγουν νέα προγράμματα, ώστε να βεληωθεί η εξυπηρέτηση του κοινού.

 

«Διαπιστώσαμε ότι σε συγκεκριμένες γραμμές έχουμε πολύ μικρές πληρότητες, ενώ σε κάποιες άλλες για ορισμένες ώρες της ημέρας έχουμε πληρότητα ή ακόμη και υπερπληρότητα λεωφορείων. θα γίνει ένας εξορθολσγισμός» σημείωσε.