Δίκτυο εθελοντών: Επενδύοντας στην κοινωνία των πολιτών

Στην κοινωνία των πολιτών επενδύει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών, το οποίο θα δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ πεδίο, που θα καλύπτει από τους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού μέχρι την κοινωνική αλληλεγγύη ή το περιβάλλον και το πράσινο.

 

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση του δικτύου εθελοντών ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ζέρβας. Οι λεπτομέρειες που αφορούν στην οργάνωση αυτού του δικτύου αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

 


Ο δήμος σχεδιάζει τη δημιουργία δικτύου εθελοντών, που θα δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ πεδίο


Μόλις δοθεί το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο του υπό συγκρότηση δικτύου, ώστε αυτοί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους προς το αρμόδιο αυτοτελές τμήμα Εθελοντισμού, Νεολαίας και Διοικητικής Βοήθειας.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

 

Οι πολίτες, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τον διαθέσιμο χρόνο τους, αλλά και ανάλογα με τις ανάγκες του δήμου, θα κληθούν να επιλέξουν την ομάδα εθελοντών, στην οποία θα θελήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι ομάδες που θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση θα καλύπτουν τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού, της νεολαίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του περιβάλλοντος.

Οι εθελοντές θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους, ώστε να ενταχθούν στο δίκτυο του δήμου θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας σχετικό έντυπο αίτησης και παρέχοντας πληροφορίες αναφορικά με τις σπουδές, τα ενδιαφέροντα, τον χρόνο διαθεσιμότητας και τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Η συμμετοχή στο δίκτυο των εθελοντών είναι ανοικτή για όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις, ενώ όλα τα δεδομένα είναι εμπιστευτικά.

“Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει θέσει ως έναν από τους σημαντικότερους στόχους του την κινητοποίηση των πολιτών. Με την ανάπτυξη του εθελοντισμού, την υποστήριξη των συνεργασιών και δράσεων μεταξύ τυπικών και άτυπων ομάδων, και την παράλληλη ανάπτυξη διοικητικών εργαλείων προωθεί τη δημιουργία του πλαισίου διαλόγου και συνέργιας με τους πολίτες”, τονίζεται στη σχετική εισήγηση που κατατίθεται σήμερα προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο μέσω του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

 

Πηγή: Μακεδονία