Περισσότεροι από χίλιοι έλεγχοι και δεκάδες συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 43 άνθρωποι συνελήφθησαν επ αυτοφόρω χθες σε όλη τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Αλέξανδρος». Συνολικά ελέγχθηκαν 1.258 άνθρωποι και 469 οχήματα.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, οι οποίοι αφορούσαν μεταξύ άλλων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην αποτροπή διάπραξης κλοπών, στην αναζήτηση ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, στον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους.

Συνολικά, συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, ένα άτομο για κλοπή, τέσσερα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πέντε σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, έξι για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και επαιτεία, οκτώ για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία περί παρεμπορίου και 17 αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια και κατοχή – χρήση πλαστών εγγράφων.

Χαρακτηριστικές  είναι οι περιπτώσεις σύλληψης 43χρονου αλλοδαπού και 59χρονης ημεδαπής, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις που επισύρουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα και συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες στην περιοχή των Αμπελοκήπων,  43χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. 

Συγκεκριμένα εκκρεμούσαν:

 

 

  • Απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση από ομάδα ατόμων που ενώθηκε για το σκοπό αυτό, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και πενταετή αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

 

  • Ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή 6ου Τακτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού, από ομάδα ατόμων που ενώθηκε με σκοπό τη διάπραξη κλοπών κατ’ επάγγελμα.

 
Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες χθες, στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 49χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για πλαστογραφία και απάτη.

 
Μεταξύ των συλληφθέντων, βρίσκεται επίσης 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κλοπή, ενώ διαπιστώθηκε οτι κατά το τελευταίο διήμερο, αφαίρεσε τέσσερα κινητά τηλέφωνα από διαμερίσματα και τουριστικό λεωφορείο. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ακόμη ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Τροχαίες παραβάσεις και κατασχέσεις

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βεβαιώθηκαν 319 τροχονομικές παραβάσεις, από τις οποίες 234 είναι για παράνομες σταθμεύσεις και κατασχέσεις 113 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1120 προϊόντα παρεμπορίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών που εντοπίστηκαν με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr