Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το AIDS

Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το HIV/AIDS φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως και την 1η Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

 

Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον HIV/AIDS και συζήτηση – ενημέρωση για τις πρακτικές του σεξ και τους τρόπους μετάδοσης του AIDS θα δώσουν η Φανή Γκόμα, συμβουλευτική ψυχολόγος, υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης και η Σοφία Χαλκίδου, ψυχολόγος υγείας, σε εκδήλωση που διοργανώνει απόψε (στις 19.00) στο Οικόπολις (Πτολεμαίων 69Α, 5ος όροφος) η Homophonia Thessaloniki pride.

 

Εκδηλώσεις και δράσεις διοργανώνουν στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”. Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια, προφυλακτικά και gadgets.

 

Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον”) θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

 

Η αφή των κεριών θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, οι σχολές χορού Line of Dance, Danza Fuerte και το Τμήμα Γυμναζομένων ΧΑΝΘ – Πρόγραμμα Τζαζ θα πραγματοποιήσουν χορευτικές παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν μουσικά με πιάνο, από την παιδική χορωδία “Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα”.