Κορδελιό-Έυοσμος: Στο περιθώριο 18.500 μαθητές

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 Νοέ 2014 - 08:14

Τελευταία Ενημέρωση: 08:14

Ελλείψεις προσωπικού και χρημάτων και χαμένες ώρες διδασκαλίας, υπεράριθμα τμήματα σε αίθουσες με γυψοσανίδες, σε υπόγεια και διαδρόμους συνθέτουν το σκηνικό σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου σχολείου στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

 

Προχθές γονείς και μαθητές προχώρησαν σε κινητοποίηση στην πλατεία Εύοσμου ζητώντας δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, άμεση κάλυψη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, πλήρη λειτουργία τμημάτων ολοήμερου και ενισχυτικής διδασκαλίας, κονδύλια για τη σχολική στέγη.

Ο πρόεδρος της ένωσης γονέων ΕλευΘερίου-Κορδελιού Θανάσης Κοκονάς επισήμανε πως πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής κοινότητας. Τόνισε πως «τα παιδιά γράμματα δεν μαθαίνουν. Εξουθενώνονται στους δρόμους. Το άγχος και η αποστροφή τους για τη διαδικασία της μάθησης και το σχολείο μεγαλώνουν. Μαθητές και γονείς διεκδικούν γνώση και όχι απόγνωση.

Θέλουν να μάθουν, θέλουν όμως και να ζήσουν. Η οικογενειακή μας ζωή μοιράζεται ανάμεσα στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση στην εκ περιτροπής εργασία και στο πηγαινέλα στα φροντιστήρια, στις ξένες γλώσσες και στα αθλητικά κέντρα».

ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

 

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Αντωνία Καραπουλουτίδου σημείωσε πως «λέμε ‘όχι’ στις ακατάλληλες αίθουσες, δεν δεχόμαστε η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, η οποία αριθμεί 18.500 μαθητές, να απαξιώνεται και να περιθωριοποιείται. Διεκδικούμε το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες». Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας εξέφρασε τη συμπαράστασή του σε γονείς και μαθητές εστιάζοντας στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

«Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και απαιτούμε άμεσα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων», επισήμανε.

 

Πηγή: Μακεδονία