Χριστούγεννα: Με ήχους και φιλανθρωπία

Με μουσική αλλά και μία εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα υποδέχονται τα Χριστούγεννα η «Πολιτεία Πολιτισμού» και το Ωδείο Βορείου Ελλάδος, που υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo πραγματοποιούν σειρά δράσεων στο κλίμα των άγιων ημερών που έρχονται.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών θα αρχίσει στις 21 του μήνα με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία αγάπης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ.
στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Εκεί θα συναντηθούν επί σκηνής οι ορχήστρες «Mozart», «Αστεράκια», η Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Βορείου Ελλάδος και η Συμφωνική Ορχήστρα τζαζ Βορείου Ελλάδος.

 

Στη συναυλία θα εμφανιστεί ως ειδική συμμετοχή ο γνωστός και καταξιωμένος έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος.

 

Στη διάρκεια του προγράμματος θα ακουστούν γνωστά και διαχρονικά κομμάτια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του συλλόγου για άπορες οικογένειες «Οικογένεια και παιδί».

Παράλληλα από 22 έως 24 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τριήμερη φιλανθρωπική εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό τη συγκέντρωση μεταχειρισμένων, άρτιων και χρηστικών παιχνιδιών από τους πολίτες, για να διατεθούν σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα της πόλης μας, καθώς και κατεστραμμένων-χαλασμένων παιχνιδιών για ανακύκλωση.

Εξάλλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οι φίλοι της τζαζ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις αγαπημένες μελωδίες τους από τη Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος στη συναυλία Christmas Jazz Concert, που διοργανώνει η Πολιτεία Πολιτισμού.

 

Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 του μήνα, στις 9 μ.μ., στο θέατρο Αυλαία, την ορχήστρα θα διευθύνει ο γνωστός σολίστας και μαέστρος, καθηγητής Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου.