Έλεγχοι τροφίμων ενόψει των εορτών

Η ορθή και αποτελεσματική διεξαγωγή ελέγχων στα τρόφιμα, ενόψει των εορτών, θα συζητηθεί στη διάρκεια σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων της αγοράς, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της υπογραφής ανανέωσης του πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Τσιάλτας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις δύο πλευρές, ώστε να γίνει – όπως είπε- καλύτερος και ενιαίος συντονισμός των υπηρεσιών για τον προγραμματισμό, την άσκηση και την εποπτεία των ελέγχων, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τράιος παρουσίασε στοιχεία των πραγματοποιηθέντων ελέγχων στα τρόφιμα για την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα οποία, οι επιθεωρήσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία ανήλθαν σε 10.247 και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε 1000. Ο κ. Τράιος διαβεβαίωση ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι εξαιρετικά καλά προστατευμένη ως προς την ασφάλεια των τροφίμων, γεγονός που δημιουργεί – όπως υπογράμμισε – την υψηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών.