Προσαρμοσμένος στις ανάγκες των καιρών ο εορταστικός στολισμός της Θεσσαλονίκης​

Προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών και της οικονομικής κρίσης είναι η πολιτική του δήμου Θεσσαλονίκης, σε σχέση με την προετοιμασία και ιδίως τον στολισμό της πόλης για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως προέκυψε από σημερινή απάντηση του εντεταλμένου συμβούλου του σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, σε ερωτήματα δημοσιογράφων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της ‘Ενωσης Ξενοδόχων και της Marketing Greece.

 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και ενώ τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες για τη συγκεκριμένη περίοδο, τα γιορτινά “λαμπάκια” στην πόλη δεν έχουν ακόμη ανάψει, ο κ.Πέγκας δήλωσε: “Η πολιτική που εφαρμόζει ο δήμος είναι προσαρμοσμένη στην κοινωνική και οικονομική κρίση.

 

Ενόψει των εορτών έχουμε επιλέξει να δώσουμε έμφαση σε πράξεις αλληλεγγύης, φιλανθρωπικές δράσεις και ενέργειες για τη στήριξη των άστεγων της Θεσσαλονίκης. Πάντως, ο δήμος θα στήσει ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό, ένα δάσος στην πλατεία Αριστοτέλους, σε λίγο ανοίγει και ο ‘Αστερόκοσμος’, ενώ και στον σιδηροδρομικό σταθμό θα υλοποιηθεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία. Οι ανάγκες είναι διαφορετικές αυτά τα χρόνια, σε σχέση με τα προηγούμενα”.