Δικάζονται επτά για την απαγωγή 57χρονου

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής 57χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2014.

 

Διαπιστώθηκε συμμετοχή επτά ατόμων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Αρπαγής κατά συναυτουργία, της Απλής συνέργειας σε Αρπαγή και της Απλής Σωματικής Βλάβης.

 

Προηγήθηκε καταγγελία του παθόντα, σύμφωνα με την οποία στις 13-09-2014, τρείς εκ των δραστών, με χρήση σωματικής βίας τον επιβίβασαν σε όχημα παρά τη θέλησή του, αφαιρώντας ταυτόχρονα από την κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο. Στο αυτοκίνητο τους ανέμενε 51χρονος αλλοδαπός, από τον οποίο ο καταγγέλλων, σε προγενέστερο χρόνο, είχε παραλάβει μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να πραγματοποιήσει για λογαριασμό του οικονομική συναλλαγή, πλην όμως το ιδιοποιήθηκε παράνομα.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο παθών μεταφέρθηκε διαδοχικά σε δύο σημεία, όπου οι δράστες αφού τον ακινητοποίησαν, με χρήση σωματικής βίας, αλλά και μετερχόμενοι απειλές εναντίον της ζωής του ιδίου και της οικογένειάς του, απαιτούσαν για λογαριασμό του 51χρονου, το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

 

Στη συνέχεια, του επέστρεψαν το κινητό του τηλέφωνο και τον μετέφεραν και τον εγκατέλειψαν σε στάση αστικών λεωφορείων.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr