Αγίας Σοφίας: Οργή για τον τσιμεντόδρομο του Μπουτάρη

Πέντε ολόκληρους μήνες έκαναν υπομονή οι καταστηματάρχες της Αγιας Σοφίας μέχρι να απομακρυνθούν τα κάγκελα που τοποθέτησε ο Μπουτάρης σε απόσταση αναπνοής από τα μαγαζιά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπλαση του πεζόδρομου της Αγιας Σοφίας.

 

Πριν από λίγες ημέρες οι λαμαρίνες απομακρύνθηκαν και οι όποιες ελπίδες των επιχειρηματιών για κάτι κομψό, όμορφο και λειτουργικό έγιναν… καπνός. Πλέον, αντικρίζουν μπροστά από τα μαγαζιά τους το νέο έκτρωμα του Μπουτάρη, όπως το χαρακτηρίζουν, καθώς πρόκειται για έναν άθλιο τσιμεντένιο διάδρομο, χωρίς κανένα εικαστικό στοιχείο, χωρίς η’ποτε αξιόλογο και θελκηκό.

«Περιμέναμε πέντε μήνες, χάσαμε όλη την πελατεία μας, ταλαιπωρηθήκαμε από τη σκόνη και τη φασαρία των μηχανημάτων για να αντικρίσουμε το απόλυτο τίποτα! Καλύτερα να άφηναν την άσφαλτο και να μην έκαναν τίποτα, το αποτέλεσμα είναι φρικτό και δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό το εγχείρημα. Ξόδεψαν χρήματα για αυτό το έκτρωμα που ασχημίζει την περιοχή» αναφέρει η Ευλαμπία Διακρποπουλου, καταστηματάρχης.

Η πρωτοβουλία του Δήμου θεσσαλονίκης να… καταστρέψει την Αγίας Σοφίας προκάλεσε φυσικά σοβαρή ζημιά στους μαγαζάτορες. «Πλέον οι πελάτες μας βρήκαν άλλα καταστήματα να ψωνίζουν. Η αγορά της περιοχής έχει αγανακτήσει με την προχειρότητα του Μπουτάρη και των υπευθύνων, πάντα την πληρώνουν τα μαγαζιά για τα… πειράματά τους» αναφέρει η καταστηματάρχης Ανθή Σαλτοπούλου.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία