Θεσσαλονίκη: Ενθουσιώδης υποδοχή στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν στελέχη και μέλη της Ν.Δ. στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που σήμερα βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια για να ενισχύσει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, μετά τη γραπτή δήλωση για στήριξη του Αντώνη Σαμαρά που έκανε πριν λίγες μέρες.

Πρώτος σταθμός του κ. Καραμανλή ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και κομματικά στελέχη τον υποδέχθηκαν στις 10.30 π.μ. με χειροκροτήματα, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φώναξαν συνθήματα, όπως: “ήρθε η ώρα του Καραμανλή” και “Κώστα προχώρα”.

Η επίσκεψη στον κ. Τζιτζικώστα έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, καθώς στη Ν.Δ. προσδοκούν στη μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση και στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για ζητήματα της Περιφέρειας και συζήτησαν για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας. Από την πλευρά της Περιφέρειας σημείωσαν ότι είναι η πρώτη θεσμική συνάντηση του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη μετά το 2009.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, που είχαν οι δυο τους, ο κ. Καραμανλής είδε σε διπλανή αίθουσα τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης “Αλληλεγγύη”, τους οποίους χαιρέτισε έναν έναν. Εκεί, ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, του αφιέρωσε το εξής ποντιακό δίστιχο: “Πάντα να είσαι ‘συ γερός να χάρεσαι τα χρόνια σ’ και έρθεν τώρα η ώρα του Καραμανλή”.

Σήμερα το πρωί έξω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκε κόσμος που είχε ενημερωθεί για την επίσκεψή του πρωην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Όπως θα δέιτε στο βίντεο τον πρώην πρωθυπουργό περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς οι συγκεντρωμένοι του επιφύλαξαν υποδοχή ηγέτη.

«Κώστα προχώρα. Κώστα είναι η ώρα του Καραμανλή» φώναζε ο κόσμος ποθ έσπευσε να τον αγκαλιάσει, να τον φιλήσει ενώ ακούγονταν συνεχώς χειροκροτήματα.

«Μαζί σου μαζί σου» ακούστηκε για να ακολουθήσει το ρυθμικό «Ηρθε η ώρα του Καραμανλή». 

 

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ., στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη και αρκετά μέλη της ΟΝΝΕΔ που σχημάτισαν μια συγκέντρωση στο δρόμο και απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στα γραφεία της Ν.Δ. ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε αρχικά με τον κ. Σαμαντζίδη και μετά με τους υποψήφιους βουλευτές και στελέχη και συζήτησαν σχετικά με την προετοιμασία για την εκλογική μάχη. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των εκλογών και ο κ. Καραμανλής αντάλλαξε θερμές χειραψίες με τους συνυποψηφίους του, αστειεύτηκε μαζί τους και φωτογραφήθηκε με τις γυναίκες που κατεβαίνουν στις εκλογές.
Ακολούθως, μετέβη στους “Λαζαριστές” όπου συναντήθηκε με δημάρχους και στελέχη από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στις 8μ.μ. ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στην προεκλογική συγκέντρωση του ξαδέλφου του, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, που είναι υποψήφιος στις Σέρρες και θα μιλήσει σε Σερραίους της Θεσσαλονίκης, στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς”. Το βράδυ, θα δώσει το “παρών” σε προεκλογικό πάρτι της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ. Καραμανλής, θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ., με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία θα γίνει στις 6μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.