ΥΜΑΘ: Υποβάθμιση βλέπουν πρώην υπουργοί επί ΝΔ

Το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης παύει να είναι αυτόνομο υπουργείο και σύμφωνα με πληροφορίες η διάσωση και ένταξη του ως υφυπουργείο στο υπερυπουργείο Εσωτερικών οφείλεται στην επιμονή του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ. Έντονα αντέδρασαν για την υποβάθμιση του ΥΜΑΘ πρώην υπουργοί της ΝΔ που βρέθηκαν στο τιμόνι του.

 

Η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου για τη διάσωση του ΥΜΑΘ φαίνεται και από το γεγονός ότι στο Διοικητήριο θα εγκατασταθεί η βουλευτής Σερρών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία ΚόλλιαΤσαρουχά, η οποία ορίστηκε υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

 

Όπως και στο παρελθόν, που η κυβέρνηση Γ. Α. ΠαπανΠιο δρέου υποβάθμισε το ΥΜΑΘ σε γενική γραμματεία, έτσι και τώρα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

 

Ο απερχόμενος ΥΜΑΘ Γιώργος Ορφανός σε ανακοίνωσή του σημείωσε πως το υπουργείο είχε γίνει αναπτυξιακός πόλος για τη Βόρεια Ελλάδα και η υποβάθμιση του υποβαθμίζει αντιστοίχως την επίτευξη του στόχου.

 

Από την πλευρά του ο επίσης πρώην ΥΜΑΘ και βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου τόνισε πως «με την υποβάθμιση του ΥΜΑΘ, η νέα κυβέρνηση επί της ουσίας ακυρώνει το επενδυτικό και αναπτυξιακό έργο που φέραμε εις πέρας, με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία 2,5 χρόνια», αν και προσθέτει πως «το μη χείρον βέλτιστον», καθώς αποφεύχθηκε η κατάργησή του. 

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία