Παράταση 20 ημερών για τις ομαδικές απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Μετρό της Θεσσαλονίκης από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν το “Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης” και το “Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης”, την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έδωσε 20ήμερη παράταση, στη διαδικασία διαβούλευσης, για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων που απασχολούνται στα εργοτάξια του μετρό.

Ελπίζουν, ότι το χρονικό αυτό διάστημα θα φανεί αρκετό, ώστε να ενημερωθούν οι νέες ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, για τα πραγματικά προβλήματα του έργου, αλλά – όπως υπογραμμίζουν – και να αναπτυχθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του έργου, που παραμένει “παγωμένο”.

Καταλήγοντας, επισημαίνουν ότι μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη, οι προγραμματισμένες απολύσεις, δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ για την Παρασκευή εξήγγειλαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας, στη Θεσσαλονίκη.