Παγώνουν προσωρινά οι ομαδικές απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Παγώνουν προσωρινά οι ομαδικές απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης, με παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς δόθηκε χθες η προβλεπόμενη από τον νόμο εικοσαήμερη παράταση της διαδικασίας διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις.

«Μας ενημέρωσαν από την εταιρεία ότι γίνεται σεβαστή η απόφαση του υπουργείου και προς το παρόν δεν θα γίνουν απολύσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό Χάρης Κυπριανίδης. 

«Πρέπει να σταματήσουν οι απολύσεις και να βρεθεί λύση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο» ανέφερε από τη μεριά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του μετρό Στράτος Στέτσικας. 

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα είχαν στάση εργασίας και συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από τα γραφεία της κοινοπραξίας στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό, εξέφρασαν την «ικανοποίησή» τους για «άμεση ανταπόκριση» της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας. 

Τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν επαφές με τα Υπουργεία Υποδομών και Εργασίας και με τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί λύση, ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις και να προχωρήσει το έργο. 

Με ανακοίνωσή της η γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζομένους στο μετρό «να μην αναγνωρίσουν και να μη δεχθούν καμία απόλυση» και να απαιτήσουν να ολοκληρωθεί το έργο «χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού του, με πλήρη δικαιώματα των εργαζόμενων με ευθύνη του κράτους».