Ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά κοινωνικό τιμολόγιο για το φυσικό αέριο

Τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για το φυσικό αέριο ζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης διά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος μέχρι πρότινος συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Παροχής Αερίου ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Σύμφωνα με την πρόταση την οποία παρουσίασε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η καθιέρωση κοινωνικού τιμολογίου από πλευράς ΕΠΑ είναι αναγκαία, ώστε να διευκολυνθούν άνθρωποι που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, οι πολύτεκνοι ή όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και ζουν επομένως κάτω από το όριο της φτώχειας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εξάλλου, ζήτησε το κοινωνικό τιμολόγιο να ισχύσει και για τους φορείς ή τα ιδρύματα δημοσίου αλλά και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας.

Στο μεταξύ, ο κ. Αβραμόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική στη διοίκηση της ΕΠΑ, λέγοντας ότι, ενώ πρόκειται για μια εταιρεία με κερδοφορία της τάξης των 20 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, το ποσό που θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν θα ξεπεράσει μέσα στην τρέχουσα χρονιά το ποσό των 50.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν κάλεσε την ΕΠΑ να αναθεωρήσει την τιμολογιακή πολιτική της για τις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. “Στη Θεσσαλονίκη πληρώνουμε ένα ‘καπέλο’, που κατά περίπτωση είναι της τάξης του 15% έως και 25%, σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν στην περιοχή της Αττικής”, τόνισε ο κ. Καπόν.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία