Ζητά παρέμβαση για να μην πληρώσει διπλά την υπεξαίρεση

Κυβερνητική παρέμβαση, ώστε ο δήμος Θεσσαλονίκης να σταματήσει επί της ουσίας να πληρώνει διπλά τα χρήματα που εκλάπησαν από τα ταμεία του στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης της υπεξαίρεσης, ζητά το δημοτικό συμβούλιο μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη” Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

 

Στην πρώτη τοποθέτησή του προς το δημοτικό συμβούλιο μετά την εκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταφίδης πρότεινε την υιοθέτηση ψηφίσματος, με το οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καλεί μεταξύ άλλων τη νέα κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται μετά από τις αποφάσεις της ΔΟΥ να βεβαιώσει σε βάρος του δήμου οφειλές πολλών εκατομμυρίων, οι οποίες προέκυψαν εξαιτίας της υπόθεσης της υπεξαίρεσης.

“Ουσιαστικά τα λεφτά αυτά μία φορά μας τα έκλεψαν από τα ταμεία μας και καλούμαστε ως δήμος να τα πληρώσουμε διπλά μετά τις οφειλές που μας βεβαίωσε το ελληνικό δημόσιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

“Από την έρευνα που έχουμε κάνει δεν υπάρχει καμία άλλη περίπτωση δήμου σε όλη τη χώρα, ο οποίος να καλείται από το ελληνικό δημόσιο να επιστρέψει χρήματα, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι συντελέστηκε υπεξαίρεση”, σημείωσε με νόημα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν.

Στο ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από την παράταξη “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη”, ζητείται από τη νέα κυβέρνηση μεταξύ άλλων να ανακαλέσει τις ΚΥΑ βάσει των οποίων “έγινε ο αθέμιτος συμψηφισμός των κλοπιμαίων της υπεξαίρεσης με την ήδη πενιχρή κρατική χρηματοδότηση των δήμων”, αλλά και “να επιστραφούν ως ‘αχρεωστήτως παρακρατηθέντα’ όλα τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν, ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα για την κοινωνική πολιτική”.

 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία