Συνέλευση ενάντια στις διακοπές υδροδότησης της ΕΥΑΘ

Σε συνέλευση καλεί η επιτροπή δράσης δυτικών συνοικιών τους κατοίκους της θεσσαλονίκης για να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους σήμερα Πέμπτη στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

 

Ο ερχομός του 2015 βρίσκει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δολοφονικές πολιτικές των μνημονίων έχουν κυριολεκτικά συνθλίψει το βιοτικό μας επίπεδο με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.

 

Μετά τις χιλιάδες διακοπές ρευμάτων από τη ΔΕΗ –που συνεχίζονται- ακόμα και μέσα στο χειμώνα με τους τραγικούς θανάτους-δολοφονίες που προκαλούν, η ΕΥΑΘ ακολουθεί παρόμοια πολιτική,  προχωρώντας σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονικές, ανάπηροι κτλ).

 

Ακόμη κι αν καταφέραμε με τους αγώνες μας να διώξουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων, δυστυχώς δεν διώξαμε ακόμη, όλους όσους εφάρμοζαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές (διευθυντές και γραμματείς τραπεζών, υπηρεσιών, εφοριών, δημόσιων επιχειρήσεων, το κράτος έκτακτης ανάγκης κτλ.), για να πλουτίζουν ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.

 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο όσο κι αν οι υπεύθυνοι προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. 

 

Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα.

 

Να εκμεταλλευτούμε την αλλαγή των συσχετισμών που με τους αγώνες μας πετύχαμε, για να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες:

 

·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.

·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση

·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.

·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr