Την Κυριακή η δενδροφύτευση του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Σέιχ Σου

Την προσεχή Κυριακή 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο δενδροφυτεύσεις που οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με σκοπό να φυτευτούν 16.000 δένδρα σε συνολική έκταση 400 στρεμμάτων.

 

Η αρχή θα γίνει από το δάσος του Σέιχ Σου, στη θέση «Λυόμενο», από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Το ραντεβού έχει δοθεί στην Πλατεία Τσάτρα, στο χώρο στάθμευσης μπροστά από το Ζωολογικό Κήπο. Εκεί θα βρίσκονται εργαζόμενοι του δήμου και εθελοντές, οι οποίοι θα οδηγούν τον κόσμο στη θέση δενδροφύτευσης, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων.

 

Η δεύτερη φύτευση 6.000 δενδρυλλίων θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου, στην περιοχή Κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων, επίσης από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε ο Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων, από όπου θα υπάρχει λεωφορείο που θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της αναδάσωσης, σε απόσταση 1.500 μέτρων.

 

Οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που διαθέτει και τα δένδρα, κυρίως πλατύφυλλα και κωνοφόρα.

 

Στελέχη του Γραφείου Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου θα παρέχουν σε κάθε εθελοντή γάντια, φτυάρια και τσάπες, ενώ δασολόγοι και δασοπόνοι θα υποδεικνύουν τους χώρους φυτεύσεων δίνοντας οδηγίες και συμβουλές. Παρόντα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης θα είναι τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΔΟΜΑΚ) και της Διασωστικής Ομάδας Αγίου Παύλου (ΔΟΑΠ).

 

«Πέρσι το Μάρτιο καταφέραμε, χάρη στην ανταπόκριση χιλίων πολιτών, να δημιουργήσουμε ένα νέο μεγάλο δάσος στην περιοχή των Πεύκων φυτεύοντας 9.000 δένδρα. Σήμερα συνεχίζουμε με δύο νέες αναδασώσεις πάλι στα Πεύκα καθώς και το πολύπαθο Σέιχ Σου, εστιάζοντας στο καθήκον όλων μας να προστατεύουμε το περιβάλλον με ενέργειες που έχουν αποτελέσματα», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, προσκαλώντας όλους να μετάσχουν μαζικά στην «κοινή προσπάθεια να αυξήσουμε το πράσινο στη ζωή μας».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr