Θέρμη: Δράσεις του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης

Δωρεάν ιατρική περίθαλψη και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής σε ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας συνεχίζουν να παρέχουν οι εθελοντές του κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ, 2310 465353).

 

Έχοντας πλέον αντιμετωπίσει πάνω από 1.100 περιστατικά, ευελπιστούν στην πλήρη δωρεάν περίθαλψη αυτών των ευπαθών ομάδων από τις κρατικές δομές υγείας.
Το ΚΙΑΛΛΗ εγκαινίασε συνεργασία με το ίδρυμα “Ευαγγελιστής Μάρκος” στη Θέρμη κι άρα όλοι οι ασθενείς που θα παραπέμπονται από το Ίδρυμα “Ευαγγελιστής Μάρκος” θα εξυπηρετούνται στο ΚΙΑΛΛΗ. Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία του κοινωνικού φαρμακείου του ΚΙΑΛΛΗ και του φαρμακείου του Ιδρύματος “Ευαγγελιστής Μάρκος”. Το φαρμακείο του ΚΙΑΛΛΗ χορήγησε φάρμακα σε ασθενείς του ΚΙΑΛΛΗ, του κέντρου υγείας Θέρμης, σε σεισμοπαθείς, σε μια ενορία στο Λαγκαδά, στο κοινωνικό φαρμακείο Βύρωνα και στο κοινωνικό φαρμακείο Ελευσίνας. Αυτήν την εβδομάδα το ΚΙΑΛΛΗ, σε συνεργασία με την “Πνοή ελπίδας”, στέλνει φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα στις οικογένειες σύρων προσφύγων που ζουν σε παραπήγματα στην Ειδομένη.

Εξάλλου, ο Σύλλογος Φίλων Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης απέκτησε, κατόπιν αρχαιρεσιών, νέο διοικητικό συμβούλιο. Η σύνθεση του δ.σ. έχει ως εξής: Σπύρος Κοκκίνης (πρόεδρος), Νάνσυ Παπαδοπούλου (Αντιπρόεδρος), Ιωάννα Ιωσηφίδου, Πόπη Παπασαραφιανού, Φρόσω Σκορδοπούλου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Φούλα Ψαρρά (μέλη). Αναπ. μέλη: Δαμιανού Γιώτα, Πολιτίδης Νίκος, Μπάμπης Χρυσικόπουλος. Το νέο δ.σ. μαζί με τους εκπροσώπους των ομάδων εργασίας συνθέτουν το συντονιστικό του ΚΙΑΛΛΗ.