Απάτη αποδείχθηκε η αγγελία για ενοικίαση σπιτιού στην Ανω Πόλη

Άραγε πόσοι εξαπατήθηκαν από μια δήθεν ενοικιάστρια σπιτιού στην Ανω Πόλη που προσποιούνταν ότι νοίκιαζε κατοικία και αποσπούσε χρήματα;

Η υπόθεση απάτης εξιχνιάσθηκε σε βάρος ενοικιαστή και ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 39χρονη γυναίκα, η οποία ανήρτησε αγγελία ενοικίασης ακινήτου σε ιστοσελίδα του διαδικτύου

Η γυναίκα απέσπασε εντέχνως χρηματικό ποσό από 45χρονο ενδιαφερόμενο εκμισθωτή της κατοικίας

 

Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση περίπτωσης απάτης σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου.

 

Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα 39χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτη.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η προαναφερόμενη, καταχώρησε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αγγελία ενοικίασης κατοικίας, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από εγγύηση καταβολής ενοικίου και αντίτιμο μισθώματος.

 

Τέλη Δεκεμβρίου του 2014, ο 45χρονος άντρας, στο πλαίσιο αναζήτησης κατοικίας προς μίσθωση, εντόπισε την εν λόγω αγγελία και συναντήθηκε στο διατιθέμενο διαμέρισμα με την δράστιδα, η οποία του δήλωσε διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας από τα δικά της και του απέσπασε διαδοχικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

 

Έπειτα από συνεχή μεταξύ τους επικοινωνία, η 39χρονη απέτρεπε τον παθόντα να προβεί σε μετακόμιση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις και όταν αυτός ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων του, η δράστιδα δεν το έπραξε.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr