Σε δις ισόβια 62χρονος που δολοφόνησε πατέρα και γιο

Σε δις ισόβια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον 62χρονο άντρα που κατηγορείτο για το διπλό φονικό που σημειώθηκε πέρσι τον Ιανουάριο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με θύματα έναν 64χρονο και τον 32χρονο γιο του.

 

Το τραγικό γεγονός, που αποδόθηκε από τις διωκτικές Αρχές σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, αναβίωσε στην αίθουσα του ΜΟΔ, όπου, ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, επιβεβαίωσε ότι ο 64χρονος παρενοχλούσε για καιρό την 45χρονη σύζυγό του. «Την ενοχλούσε τακτικά. Του ζήτησα κατ’ επανάληψη να την αφήσει ήσυχη» είπε.

 

Τη μοιραία βραδιά, ο 64χρονος, κατά τη δικογραφία, πήγε μαζί με τους δύο γιους του και κάποιους φίλους τους, έξω από το σπίτι του δράστη, για να λύσουν την παρεξήγηση. Όπως απολογήθηκε ο κατηγορούμενος, «έπιασαν τη γυναίκα μου από τα μαλλιά και χτύπησαν τον γιο μου», γεγονός, που φέρεται ότι «όπλισε» το χέρι του, αφού, στη συνέχεια, ο 62χρονος ανέβηκε στο σπίτι του, άρπαξε την κυνηγητική του καραμπίνα, με την οποία δολοφόνησε διαδοχικά τον πατέρα και τον έναν από τους δύο γιους του.

 

«Δεν ήξερα τι μου γινόταν. Τα έχασα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Φοβήθηκα» υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, χωρίς όμως να πείσει δικαστές και ενόρκους, που τον έκριναν ομόφωνα ένοχο για τις πράξεις του.

 

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν -επίσης- τέσσερις νεαροί, ανάμεσά τους κι ο δεύτερος γιος του 64χρονου θύματος, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της συμπλοκής, πράξη για την οποία τελικά αθωώθηκαν άπαντες.