Εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας

Η 4η Δημοτική Κοινότητα διοργανώνει σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων για τις 7, 8 και 9 Μαρτίου 2015, σε συνεργασία με φορείς και καθηγητές της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 57, Κ. Τούμπα).

 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

Ημερίδα με θέμα «Η Φιλοσοφία στο σήμερα» σε συνεργασία με το Διεθνή Πολιτιστικό και Φιλοσοφικό  Οργανισμό «Νέα Ακρόπολη», αύριο, Σάββατο 7  Μαρτίου 2015, στις 17.00. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν εισηγήσεις ακαδημαϊκών για τη συμβολή της φιλοσοφίας σε τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως η παιδεία, η τέχνη, η επιστήμη και η ιστορία.

 

Ομιλία του τ. Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών – πρώην Φυσικομαθηματικής Σχολής (ΣΘΕ) – και  Καθηγητή του τμήματος  Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Σπύρου Παυλίδη, με τίτλο: «Το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, το ηφαίστειο της Σαντορίνης και ο Μινωικός Πολιτισμός», την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 17.00, σε συνεργασία με την Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδος (Ε.Φ.Β.Ε.)

 

Ημερίδα με τίτλο «Σχολική Επιθετικότητα – Παραβατικότητα» σε συνεργασία με το 77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, από τις 18.00 έως τις 20.00.

 

 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.