Συνάντηση στο ΥΜΑΘ με τον υφυπουργό Άμυνας της Γαλλίας

Ο Γάλλος υφυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. 

 

Ο υφυπουργός της Γαλλίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Μουσείου, που θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας στο γαλλικό τμήμα των συμμαχικών νεκροταφείων Ζέιτενλικ.

 

“Η Γαλλία επιθυμεί την ανεύρεση συμβιβασμών που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να σεβαστεί τη βούληση του λαού της, των ανθρώπων, που έχουν κάνει θυσίες εδώ και χρόνια και που υποφέρουν και η Γαλλία και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εργάζονται προς αυτή τη κατεύθυνση” απάντησε ο υφυπουργός Άμυνας της Γαλλίας, με αρμοδιότητα σε θέματα βετεράνων πολεμιστών και ιστορικής μνήμης, Jean-Marc Todeschini, σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επιδιώκουν την ταπείνωση του ελληνική λαού και της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης.

“Η Γαλλία επιθυμεί να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα από την Ευρώπη για να μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της” είπε και σημείωσε: “Κανείς δεν μίλησε για Grexit ή για έξοδο της χώρας από την Ευρώπη ή την Ευρωζώνη. Σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Βεβαίως υπάρχουν από την πλευρά του διάφορες συμφωνίες και δεσμεύσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν. Θα πρέπει ενδεχομένως να φανούμε πιο ελαστικοί. Θα δούμε πώς θα κινηθεί. Και να μην ξεχνάμε πως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πολίτες έχουν συνδράμει τη Ελλάδα. Να δούμε πώς θα γίνουν όλες οι αποπληρωμές των υποχρεώσεων της Ελλάδας και ενδεχομένως να δοθεί και λίγος περισσότερος χρόνος”.

 

Ενημερώθηκε επίσης και για τα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους και συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων.

 

Συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη

 

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Γαλλίας, υπεύθυνο για θέματα βετεράνων και ιστορικής μνήμης, Jean-Marc Todeschini, είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Jean-Marc Todeschini αντάλλαξαν απόψεις  για τις πολιτικές εξελίξεις και τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκαν στους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες. Μάλιστα, ο Δήμαρχος υπενθύμισε στον Υφυπουργό τους επιφανείς Γάλλους που έχουν ρίζες από τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και τον νομπελίστα λογοτέχνη Πατρίκ Μοντιανό.

 

Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις πρωτοβουλίες της Διοίκησης να προβάλει την μακραίωνη ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr