Ένας 51χρονος ο δράστης της ληστείας σε τράπεζα στην Τούμπα με κυνηγετικό όπλο

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάσθηκαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής διερεύνησης της εγκληματικής δράσης συλληφθέντα και ήδη έγκλειστου σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, δύο υποθέσεις ένοπλων περιπτώσεις ληστειών από τραπεζικό υποκατάστημα της Τούμπας.

 

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης νόμου περί Όπλων.

 

Ο 51χρονος είναι ήδη έγκλειστος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης, καθώς είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της ίδιας Αστυνομικής Υπηρεσίας, για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. και ζαχαροπλαστείο, κατά το Δεκέμβριο του 2014 (σχετ. το από 07-01-2015 Δ.Τ. της Υπηρεσία μας).

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τον Απρίλιο και Ιούλιο του 2008, εισήλθε σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Τούμπας και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αφαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των 21.480 ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τέλεση των πράξεων, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες, απέκρυπτε την κοντόκανη καραμπίνα εντός χάρτινης σακούλας, την οποία είχε διαμορφώσει κατάλληλα ώστε να είναι ανθεκτική στο βάρος του όπλου.

 

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr