ΕΒΕΘ: Ενημέρωση για το «Erasmus για επιχειρηματίες»

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ανταλλαγής Επιχειρηματιών «Erasmus for Young Entrepreneurs», διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η εταιρία Asset Τεχνολογική, Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs στην Ελλάδα.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).

 

Το «Erasmus για επιχειρηματίες» είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/), που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη ευρωπαϊκών συνεργασιών. Η ανταλλαγή πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ενός νέου επιχειρηματία (που έχει την επιχείρησή του λιγότερο από τρία χρόνια) στην επιχείρηση ενός έμπειρου επιχειρηματία (με εμπειρία μεγαλύτερη των τριών ετών). Η τοποθέτηση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ο «Νέος Επιχειρηματίας» έχει την ευκαιρία να αποκομίσει γνώσεις και εμπειρίες στην επιχείρηση υποδοχής για τη διοίκηση και ανάπτυξη της δικής του επιχείρησης. Ο «Επιχειρηματίας Υποδοχής» ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες και να ενημερωθεί για νέες αγορές.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται, δηλαδή, είτε σε νέους είτε σε έμπειρους επιχειρηματίες και μπορεί να παράσχει ισχυρή προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή τους: ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ευκαιρίες δικτύωσης στην Ευρώπη, νέες εμπορικές σχέσεις ή νέες αγορές στο εξωτερικό.

 

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Project Manager της εταιρίας Asset, Μάνος Ανδρεάδης, ενώ από πλευράς ΕΒΕΘ, θα απευθύνει χαιρετισμό ο β΄ αντιπρόεδρος, Χαρίλαος Αλεξόπουλος.

 

Οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Μαρτίου, στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ, όπου μπορούν να απευθύνονται και για περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 2310 370 132). Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.